• PHP.pl
    www.php.pl

    Portal PHP

  • Forum - posty
  • Nowe oferty pracy PHP z widełkami

    PRACA ZDALNA

    🌴 Mid / Senior PHP Developer
    ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍@clawrock‍.com 7.0k-12.0k (B2B)
    ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍
    nofluffjobs.com/YMKYDA4YF
    🌴 Lead PHP Developer @divante‍.pl 10.0k-13.5k (B2B)
    ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍nofluffjobs.com/DKXYE2GNF
    🌴 PHP Developer @sofomo‍.com 7.0k-12.0k (B2B)
    ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍nofluffjobs.com/NJMFIA1JF
    🌴 Php Developer @orba‍.co 8.0k-15.0k (B2B)
    ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍nofluffjobs.com/KH8ADQIFF

    WARSZAWA

    🖥️ Php Developer @unit27‍.net 10.0k-20.0k (B2B)
    ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍nofluffjobs.com/IVQQW4SHF
    🖥️ PHP Developer @goldenline‍.pl 7.0k-12.0k (B2B)
    ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍nofluffjobs.com/M0YY3MRLF
    🖥️ Software Engineer PHP @westwing‍.pl 8.0k-15.0k (B2B), 8.0k-15.0k (UoP)
    ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍nofluffjobs.com/NJWQORFGF
    🖥️ Software Engineer/PHP Developer
    ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍@stepstone‍.com 10.0k-15.0k (B2B), 9.0k-13.0k (UoP)
    ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍nofluffjobs.com/L4JVNYLDF
    🖥️ PHP Developer @syzygy‍.pl 10.0k-15.0k (B2B)
    ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍nofluffjobs.com/QQUONMSVF
    🖥️ Php Developer (with JS) @infopulse‍.com 12.0k-18.0k (B2B)
    ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍nofluffjobs.com/SVLB1E7HF
    🖥️ PHP Developer @aiqlabs‍.pl 7.0k-12.0k (B2B)
    ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍nofluffjobs.com/IRXYTFQWF
    🖥️ Junior Full Stack (PHP and JS) Developer
    ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍@iiit‍.pl 6.0k-8.0k (B2B), 6.0k-8.0k (UoD)
    ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍nofluffjobs.com/TFEKU9HUF


    KRAKÓW

    🖥️ Regular/ Senior PHP Developer
    ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍@ligohr‍.pl 7.0k-14.0k (B2B), 7.0k-10.0k (UoP)
    ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍nofluffjobs.com/QQ6UDN2CF
    🖥️ Mid PHP Developer @wiosna‍.org‍.pl 6.0k-10.0k (B2B)
    ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍nofluffjobs.com/FIYPHACSF
    🖥️ Senior PHP Developer @codete‍.com 10.0k-15.0k (B2B)
    ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍nofluffjobs.com/PTEJAVALF
    🖥️ PHP Developer @bidroom‍.com 8.0k-14.0k (B2B)
    ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍nofluffjobs.com/KYJ5VVXNF

    WROCŁAW
    🖥️ PHP Developer @codershouse‍.eu 12.0k-16.0k (B2B)
    ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍nofluffjobs.com/PTECZXPOF
    🖥️ Php Programmer Developer @contelizer‍.pl 5.0k-8.0k (UoP)
    ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍nofluffjobs.com/ZBDWP8XCF
    🖥️ PHP Developer @equiqo‍.com 8.0k-14.0k (B2B)
    ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍nofluffjobs.com/WEW8MXI6F
    🖥️ Mid / Senior PHP Developer @intenso‍.pl 8.0k-16.0k (B2B)
    ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍nofluffjobs.com/Y90QEOD6F


    TRÓJMIASTO
    🖥️ PHP / Magento Developer @convert‍.no 9.0k-17.0k (B2B)
    ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍nofluffjobs.com/T8AJRXAJF

    GÓRNY ŚLĄSK
    🖥️ PHP Developer @xcaliber‍.com 12.0k-14.0k (B2B)
    ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍nofluffjobs.com/TSOFHB2GF
    🖥️ Senior PHP Engineer @auto1‍.com 13.0k-17.0k (B2B)
    ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍nofluffjobs.com/TLDIRTWQF
    🖥️ Senior PHP Developer @ivs‍.travel 8.0k-15.0k (UoP)
    ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍nofluffjobs.com/8X90YCLOF


    POZNAŃ
    🖥️ Senior PHP Developer @cleeng‍.com 10.0k-15.0k (B2B), 10.0k-14.0k (UoP)
    ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍nofluffjobs.com/2WJQUUPEF
    🖥️ Senior PHP Developer @qpony‍.pl 10.0k-15.0k (B2B)
    ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍nofluffjobs.com/LUQTEJRIF


    LUBLIN
    🖥️ Php Programmer Developer @contelizer‍.pl 5.0k-8.0k (UoP)
    ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍ ‍‍nofluffjobs.com/RG7ZIOE4F


  • [JavaScript][HTML] Dynamiczna podmiana danych z input do skryptu

    Mam taki sobie kod.
    Chciałbym aby każda zmiana w polach email oraz amount zmianiała dynamicznie var w kodzie
    Niestety JavaScript to dla mnie czarna magia biggrin.gif Będę wdzięczny za wszelką pomoc

    1. <form action="#" method="post">
    2. <button id="button">Do it</button>
    3. <input type="text" id="amount" >
    4. <input type="text" id="email" >
    5. </form>
    6.  
    7. <script type="text/javascript">
    8.  
    9. var amount = '';
    10. var email ='';
    11.  
    12. $(document).ready(function(){
    13. $("#amount").click(function(){
    14.  
    15. var amount = $('#amount').val();
    16. var email = $('#email').val();
    17. });
    18. });
    19.  
    20. var key = '123345';
    21. var hash = sha256(email+amount+key); // dynamicznie email i amount
    22.  
    23. html = '';
    24. html +='tamount="'+amount+'" '; // dynamicznie
    25. html +='email="'+email+'" '; // dynamicznie
    26. html +='hash="'+hash+'" '; // dynamicznie gdy nastapi zmiana w hash wyzej
    27.  
    28. </script>


  • [CSS][JavaScript][HTML]Google Maps

    Witam Czy jest możliwość usunięcia elementów z google maps w iframie?

    np:
    place-card place-card-large


  • Poszukuję programisty PHP [zdalnie]

    Hej,

    poszukuję kolejnego programisty PHP do naszego zespołu do pracy nad naszymi projektami.

    Praca głównie nad aplikacjami webowymi typu ERP/CRM/CMS , API oraz platformy typu SaaS. Nie robimy wizytówek / wordpress / itp

    Wymagania
    Doświadczenie w pracy z frameworkami Symfony i/lub Laravel
    Bardzo dobra znajomość PHP (obiektowo) w wersji co najmniej 5.3
    Dobra znajomość baz danych MySQL/PostgreSQL oraz zasad projektowania relacyjnych baz danych
    Znajomość systemu kontroli wersji GIT lub SVN
    Znajomość języka angielskiego w stopniu umożliwiającym czytanie dokumentacji
    Samodzielność

    Mile widziane
    Znajomość JavaScript/HTML/CSS
    Doświadczenie z Doctrine , FaceBook login lub inne integracje poprzez API
    Umiejętność organizacji pracy

    Oferuję
    Pracę zdalną - wystarczy, że masz dostęp do internetu
    Elastyczne godziny pracy
    Brak biurokracji - praca w luźnej atmosferze
    Forma zatrudnienia (umowa) w zależności od preferencji

    Stawka
    25 - 45 zł/h (netto)

    Pytania / Kontakt

    kontakt@brandtechnology.pl

    https://brandtechnology.pl/


  • przedziały czasu

    mam problem z analizą czasu:
    -pobieram aktualny czas: date('Y-m-d H:i:s') i chciałbym spr. czy jest on w przedziale od piątku 23.00 do niedzieli 23.00. Jak to zrobić?
    Z góry bardzo dziękuję za pomoc!


  • Generowanie świata z gotowej mapy

    Z ciekawości zapytam, jest może jakiś program do generowania świata na podstawie zrzutu gotowej mapy np. z takiego googlemaps zrobię screena, zapiszę go jako obrazek a potem w jakimś programie wygeneruje mi świat(taki 2d może być ala tibia biggrin.gif ) na podstawie mapki google, wystarczy że rozpozna mi drogi, rzeki, jeziora, jakieś place, etc. smile.gif.


  • [MySQL]Co sprawia, że ten sam INSERT powoduje error tylko w jednym z dwóch środowisk pracy?

    Co sprawia, że ten sam INSERT na tych samych bazach w dwóch różnych środowiskach pracy (komputerach) w jednym powoduje error a w drugim nie? Nie wkleję teraz ani inserta ani treści errora, bo nie mam teraz dostępu do tej maszyny, ale miało to np związek z typem danej kolumny (np że do pola typu enum próbowano wstawić coś z poza zbioru enum). I na jednej bazie ten sam insert bodaj zrobił inserta pomijając to pole a na drugim wywalił error.

    php.ini?


  • [PHP] Dwa wykrzykniki w nawiasie klamrowym

    Co oznaczają dwa wykrzykniki?
    {exclamation.gif .... exclamation.gif} to jest wprowadzenie jakiegoś języka w kodzie, języka PHP?...
    Funkcje występują z przedrostkiem @if
    Czy chodzi tylko o wprowadzenie kodu PHP?
    Proszę o szersze wytłumaczenie lub nakierowanie na informację.
    Pozdrawiam,


  • [CSS] Zmiana stylu tooltipa

    Witam

    mam nowy boostrap wersja 4 i chciałbym zmodyfikować wygląd tooltopa.

    To mój kod aktualny.

    1. .tooltip-inner {
    2. max-width: 200px;
    3. padding: 3px 8px;
    4. color: #fff;
    5. text-align: center;
    6. background-color: #000;
    7. border-radius: .25rem;
    8. }
    9. .tooltip.bs-tooltip-auto[x-placement^=top] .arrow::before, .tooltip.bs-tooltip-top .arrow::before {
    10. margin-left: -3px;
    11. content: "";
    12. border-width: 5px 5px 0;
    13. border-top-color: #000;
    14. }
    15. .tooltip.bs-tooltip-auto[x-placement^=right] .arrow::before, .tooltip.bs-tooltip-right .arrow::before {
    16. margin-top: -3px;
    17. content: "";
    18. border-width: 5px 5px 5px 0;
    19. border-right-color: #000;
    20. }
    21. .tooltip.bs-tooltip-auto[x-placement^=bottom] .arrow::before, .tooltip.bs-tooltip-bottom .arrow::before {
    22. margin-left: -3px;
    23. content: "";
    24. border-width: 0 5px 5px;
    25. border-bottom-color: #000;
    26. }
    27. .tooltip.bs-tooltip-auto[x-placement^=left] .arrow::before, .tooltip.bs-tooltip-left .arrow::before {
    28. right: 0;
    29. margin-top: -3px;
    30. content: "";
    31. border-width: 5px 0 5px 5px;
    32. border-left-color: #000;
    33. }


    A ze starej wersji boostrapa mam taki kod i tak właśnie chciałbym aby wyglądał ten tootip

    1. a.tooltips {
    2. position: relative;
    3. display: inline;
    4. }
    5. a.tooltips span {
    6. position: absolute;
    7. width:140px;
    8. color: #2F4475;
    9. background: #C5D2D9;
    10. height: 24px;
    11. line-height: 24px;
    12. text-align: center;
    13. visibility: hidden;
    14. border-radius: 5px;
    15. box-shadow: 0px 0px 5px #6A7680;
    16. }
    17. a.tooltips span:after {
    18. content: '';
    19. position: absolute;
    20. top: 100%;
    21. left: 50%;
    22. margin-left: -8px;
    23. width: 0; height: 0;
    24. border-top: 8px solid #C5D2D9;
    25. border-right: 8px solid transparent;
    26. border-left: 8px solid transparent;
    27. }
    28. a:hover.tooltips span {
    29. visibility: visible;
    30. opacity: 0.5;
    31. bottom: 30px;
    32. left: 50%;
    33. margin-left: -76px;
    34. z-index: 999;
    35. }


    Proszę o pomoc jak zmodyfikować pierwszy kod aby tootlip wyglądał jak z drugiego kodu.


  • [SQL][PHP] Zapytanie do bazy i pobranie id z 2 kolumn

    Witam.

    Mam taki problem. Mam w bazie 2 tabele "uzytkownicy" i "oferty" w "oferty" jest id_uzytkownika które odpowiada id w tabeli uzytkownicy.

    tabela oferty:
    id
    id_uzytkownika
    nazwa_obiektu

    tabela uzytkownicy:
    id (to id jest takie same jak id_uzytkownika z tabeli oferty)
    login
    haslo
    email

    I teraz próbuje pobrać wszystkie id z tabeli użytkownicy które odpowiadają nazwą obiektów z tabeli oferty. Czyli:

    1. SELECT id_uzytkownika FROM oferty WHERE nazwa_obiektu LIKE '%centrum%' ORDER BY id_uzytkownika


    I dajem mi to ok 250 rekordów. To ok. Ale teraz jak pobrać login i email z tabeli "uzytkownicy" bazując na tym samym id_uzytkownika?

    Próbuje już trzeci dzień z kolei i nie wiem jak to zrobić. Proszę o pomoc.


  • Efekt hover na zdjęciu z 2 linijkami tekstu

    Witam.
    Mam taki kod:
    1.  
    2. <!DOCTYPE html>
    3. <html lang="pl">
    4. <head>
    5. <meta charset="utf-8">
    6. <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
    7. <link href="assets/css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet">
    8. <script src="assets/js/bootstrap.min.js"></script>
    9. </head>
    10. <body>
    11. <div class="col-xs-12 col-sm-4 col-md-3 col-lg-3 profil_zd">
    12. <div class="profil_zd_1"><a href="pl/Zdjecie/12"><img src="assets/uploads/posts/t4G9Q23vJrXOfBkHEYx0MbsycWd6gwo5Vjla7UnLKApZS18qDINTimPhuReC.jpg" class="img-responsive center profil_zd_2 profil_zd_2XXX"></a></div>
    13. <div class="middleImage">
    14. <div class="post-info">254</div>
    15. <div class="text">name and surname<img src="assets/images/ikon22.png" class="deleteMyAccount " id=""></div>
    16. </div>
    17. </div>
    18. .middleImage {
    19. transition: .5s ease;
    20. opacity: 0;
    21. position: absolute;
    22. top: 50%;
    23. left: 50%;
    24. transform: translate(-50%, -50%);
    25. -ms-transform: translate(-50%, -50%);
    26. text-align: center;
    27. }
    28. .profil_zd_1:hover .profil_zd_2XXX {
    29. opacity: 0.5;
    30. }
    31. .profil_zd_1:hover .middleImage {
    32. opacity: 1;
    33. }
    34. .profil_zd_2 {
    35. border-radius: 25px;
    36. }
    37. style.css:135.center {
    38. margin: 0 auto;
    39. }
    40. </style>
    41. </body>
    42. </html>

    Podgląd: http://serwer1356363.home.pl/pub/rrrrr/
    Potrzebuję uzyskać taki efekt: http://serwer1356363.home.pl/pub/rrrrr/sample.png

    Wie ktoś może jak uzyskać taki efekt?


  • Sniffing aplikacji na androida

    Poleci mi ktoś jakiś program do sniffingu czy to na androida czy to na komputer by przeanalizować tą wirtualną maszynę Nox App? Mam taką jedną apkę do streamów z meczami gdzie chciałem wyciągnąć adres skąd pobiera te dane i potem zrobić na tej podstawie do komputera aplikacje dla siebie.


  • [SQL][PHP] Odwołanie się do submit w twig w symfony 4

    Witam,
    definiuje takie przyciski:
    1. ->add('save-and-back', SubmitType::class, [
    2. 'attr' => ['class' => 'save'],
    3. 'label' => 'save and back'
    4. ])
    5. ->add('save-and-stay', SubmitType::class, [
    6. 'attr' => ['class' => 'save_and_redirect'],
    7. 'label' => 'save and stay'
    8. ]);
    9. ->add('save', SubmitType::class, [
    10. 'attr' => ['class' => 'save'],
    11. ]);


    Do ostatniego odwołuje się {{ form_widget(form.save, { 'label': 'Click me' }) }} w jaki sposób odwołać mogę się do pozostałych? Wszelkie moje próby spełzły na niczym smile.gif

    Z góry dziękuję za odpowiedź smile.gif


  • Integracja serwera z GitHubem

    Cześć,
    W jaki sposób mogę zintegrować swój serwer vps z githubem? Czy ktoś już coś takiego robił? Jakieś wskazówki?


  • [PHP][Laravel]Pobranie nazwy z relacji belongsTo

    Witam. Zacząłem pisać prostą wyszukiwarkę zamówień, żeby sprawdzić jakie produkty zostały zamówione przez klienta. Struktura bazy danych wygląda jak na obrazku poniżej. Wszystko działa tak jak tego oczekiwałem jednak chciałbym, aby zamiast id produktu wyświetlała się jego nazwa. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak mogę dostać się do informacji o produkcie na podstawie danych, które otrzymuje z tabeli zamówienia. Moja relacja wygląda następująco:
    1. //Relacja
    2. public function zamowienia_kleinta() {
    3. zamowienia::belongsTo('zamowienia_klienta', 'id', 'zamowienie_id');
    4. }
    5.  
    6. //Pobranie danych
    7. zamowienia::with('zamowienia_klienta')->where('id', $request->get('id_zamowienia'))->get();


    Struktura bazy danych:


  • [Zlecę] dostosowanie strony www o elementy pobierania i zapisu danych ich przeliczania w mysql i wyświetlania na stronie

    Witam

    OPIS:
    Posiadam responsywny szablon Html5 i bootstrap na którym trzeba wykonać określone zadania.

    Nie ma tu wiele skomplikowania, trzeba jedynie zrozumieć schemat który się powtarza, stworzyć go i umieścić na stronie do działania.

    UKŁAD:

    Strona główna z funkcjami (2 skrypty)
    Podstrona z tekstem
    Podstrona z formularzem kontaktowym zabezpieczonym przez spamem

    FUNKCJE:
    - Strona główna musi zawierać skrypt (nazwijmy go Alfa) wczytujący wartość z bazy danych. Ta wartość do bazy danych będzie pobierana raz np. na 30 dni z innej strony.
    - Ponad to strona główna musi zawierać skrypt (nazwijmy go Beta A) pokazujący wskaźnik liczbowy np. 4,10305010 (Łącznie będą potrzebne dwa takie wskaźniki pokazujące różne wartości, ale schemat działania dla nich jest ten sam)
    - Wartość liczbowa jaka ma się wyświetlać musi się zmieniać co 1 minutę w jakiś prosty animowany sposób w JS.
    - Na wartość tej liczby składają się dwie zmienne.
    - Pierwsza zmienna jest stała i jest pobierana z zapisu np. w pliku txt na ftp lub z bazy danych.
    - Druga zmienna jest losowana w określonym zakresie np. od 0,00004000 do 0,00005000 i dodawana do pierwszej.
    - Suma tych dwóch zmiennych musi być stale powiększana o wylosowaną poprzednią wartość z ustalonego zakresu *(krótki przykład schematu obliczeniowego poniżej)
    - Druga zmienna musi być losowana we wskazanym przedziale czasowym np. równo przez 35 dni.

    Przykładowy schemat obliczeń czyli jak powinien działać "algorytm":


    Najpierw do akcji wchodzi skrypt Alfa.
    Data: 01.03.2019 godzina 11:59:50
    Skrypt alfa pobiera wartość z innej strony i zapisuje w bazie danych.
    Data: 01.03.2019 godzina 11:59:59
    Skrypt alfa wczytuje na stronę główną wartość zapisaną 9 sekund wcześniej w bazie danych i wyświetla ją w jakimś miejscu.

    Następnie do akcji wchodzi skrypt Beta A, który wyświetla w innym miejscu to co wyliczy.

    Przedział czasu w jakim ma pracować to 5 dób
    Czas jego trwania od 01.03.2019 godzina 12:00:00 do 06.03.2019 godzina 12:00:00

    Pierwsza zmienna została już wcześniej zapisana w bazie i wynosi: 1,00000000

    Druga zmienna będzie losowana.
    Zakres losowania drugiej zmiennej to: od 0,00004000 do 0,00005000
    Druga zmienna jest losowana co jedną minutę.

    Uruchomienie algorytmu:
    Data: 01.03.2019 godzina 12:00:00
    Wskaźnik na stronie głównej pokazuje wczytaną wartość zmiennej numer 1 czyli 1,00000000
    Data: 01.03.2019 godzina 12:00:30
    Następuje losowanie po stronie serwera zmiennej numer 2 w zakresie od 0,00004000 do 0,00005000
    Wylosowana liczba to np. 0,00004248
    Liczba jest zapisywana w bazie danych
    Data: 01.03.2019 godzina 12:00:50
    Wylosowana liczba jest dodawana do pierwszej zmiennej czyli 1,00000000 + 0,00004248 = 1,00004248
    Suma równania zapisywana jest w bazie danych.

    Data: 01.03.2019 godzina 12:01:00
    Wskaźnik na stronie głównej wczytuje z bazy aktualną sumę dwóch zmiennych otrzymanych z wyniku dodawania o godz 12:00:50.
    Data: 01.03.2019 godzina 12:01:30
    Następuje losowanie po stronie serwera zmiennej numer 2 w zakresie od 0,00004000 do 0,00005000
    Wylosowana liczba to np. 0,00004517
    Liczba jest zapisywana w bazie danych
    Data: 01.03.2019 godzina 12:01:50
    Wylosowana liczba jest dodawana do wyliczonej sumy dla pierwszej i drugiej zmiennej czyli 1,00004248 + 0,00004517 = 1,00008765
    Suma równania zapisywana jest w bazie danych.

    Data: 01.03.2019 godzina 12:02:00
    Wskaźnik na stronie głównej wczytuje z bazy aktualną sumę dwóch zmiennych otrzymanych z wyniku dodawania o godz 12:01:50.
    Data: 01.03.2019 godzina 12:02:30
    Następuje losowanie po stronie serwera zmiennej numer 2 w zakresie od 0,00004000 do 0,00005000
    Wylosowana liczba to np. 0,00004139
    Liczba jest zapisywana w bazie danych
    Data: 01.03.2019 godzina 12:02:50
    Wylosowana liczba jest dodawana do wyliczonej sumy dla pierwszej i drugiej zmiennej czyli 1,00008765 + 0,00004139 = 1,00012904
    Suma równania zapisywana jest w bazie danych.

    Data: 01.03.2019 godzina 12:03:00
    Wskaźnik na stronie głównej wczytuje z bazy aktualną sumę dwóch zmiennych otrzymanych z wyniku dodawania o godz 12:02:50.
    itd.
    itd.
    itd.

    Ostatnie losowanie przypadnie na godzinę 11:59:30

    Data: 06.03.2019 godzina 12:00:00
    Wskaźnik na stronie głównej wczytuje z bazy aktualną sumę dwóch zmiennych otrzymanych z wyniku dodawania o godz 11:59:50.

    Po zadanych 5 dobach następuje koniec zadania a ostateczna wartość np. 4,10004928 jest zapisywana w określonym miejscu na stronie w tabeli.

    Chciałbym mieć możliwość zdefiniowania kilka takich przedziałów czasowych aby je ustawić z góry na dłuższy czas np. na 6 miesięcy.
    Po pierwszym uruchamia się drugi, później trzeci itd.
    Po każdym przedziale czasowym ostateczna wartość jest zapisywana nad poprzednią w tabeli.

    Proszę o oferty z terminem realizacji i ceną na priv.


  • [Warszawa/Zdalna] - Programista PHP

    W związku z rosnąca ilością projektów w firmie, poszukujemy kolejnych osób, które dołączą do naszego zespołu.
    Szukamy osób, którego miały styczność lub pracują w jednym z wymienionych środowisk: CodeIgniter, Symfony, Magento.

    Wymagania:

    Min. 3 letnie doświadczenie w programowaniu PHP.

    Dobra znajomość frameworku: Symfony 3+,

    Mile widziane doświadczenie w środowisku: Codeigniter oraz sklepów opartych na Magento.

    Znajomość baz danych: MySQL,

    Dobra znajomość Javascript+JQuery, HTML5, CSS3,

    Komunikatywność i umiejętność samodzielnej pracy.

    Rzetelność i terminowość.


    Zadania:

    Wykonanie modyfikacji i rozbudowy istniejących aplikacji webowych lub stron www.

    Udział w nowych projektach - m.in. sklep internetowy.

    Określenie czasochłonności prac i wyceny modyfikacji.


    Oferujemy:

    Elastyczny czas pracy (w niepełnym wymiarze czasowym)

    Pracę zdalną

    Możliwość rozwijania i tworzenia ciekawych projektów.


    Wynagrodzenie: umowa na podstawie stawki godzinowej (umowa o dzieło lub działalność).


    Lokalizacja: praca zdalna lub Warszawa.


    Jesteśmy dystrybutorem sprzętu, integratorem i producentem systemów dla automatycznej identyfikacji - kodykreskowe, RFID, urządzenia biometryczne.


    Dane firmy:

    ASKA

    ul. Wędkarska 2A/B1

    04-869 Warszawa

    NIP9521953196

    www.aska.com.pl


    Kontakt: Zainteresowane osoby prosimy o przesyłanie CV na adres konradk [at] kodykreskowe [dot] com - CV może być w formie portfolio lub przykładowego kodu w jednym z wymienionych frameworków.

    Telefon kontaktowy: 22 4985909 .


  • [XML][PHP] Warunek tworzenia wpisu

    Witajcie!
    Potrzebuje pomocy z tym o to kodem.
    1. while($plik = $dir->read())
    2. {
    3. if(eregi(".xml$",$plik))
    4. {
    5. $file = file($players."/".$plik);
    6.  
    7. $plik = explode(".",$plik);
    8. }
    9.  
    10. for($i2 = 0; $file["$i2"]; $i2++)
    11. {
    12.  
    13. $result = strstr($file[$i2], $searched);
    14.  
    15. //$result = strstr($searched, $file[$i2]);
    16. if($result)
    17.  
    18. {
    19. $resultarray = explode("\"",$result);
    20. if($showskill == "level" || $showskill == "magic" || $showskill == "exp" || $showskill == "kills")
    21. {
    22. if($x[$i] = $resultarray[1]."---".$plik[0])
    23. break;
    24. }
    25. else if ($showskill == "fist" || $showskill == "club" || $showskill == "sword" || $showskill == "axe" || $showskill == "distance" || $showskill == "shield" || $showskill == "fishing")
    26. {
    27. if($x[$i] = $resultarray[3]."---".$plik[0])
    28. break;
    29. }
    30. }
    31.  
    32. }
    33.  
    34. $i++;
    35. }
    36.  
    37. if($showskill == "level" || $showskill == "exp" || $showskill == "magic" || $showskill == "fist" || $showskill == "club" || $showskill == "sword"
    38. || $showskill == "axe" || $showskill == "distance" || $showskill == "shield" || $showskill == "fishing" || $showskill == "kills")
    39. {
    40.  
    41. SORT($x, 1);
    42. $i2 = 1;
    43. while($i >= 0 && $i2 <= $highscoreshow)
    44. {
    45. $result = explode("---", "$x[$i]");
    46.  
    47. if($result[0] != "" && (strpos($result[1],"GM")) === FALSE && (strpos($result[1],"gm")) === FALSE && in_array($result[1],$hidden_chars) === FALSE)
    48. {
    49. //echo "<tr><td><div class=txt>" . $i2 . ". </div></td><td width=250><div class=txt><a href=\"index.php?body=search&char=".$result['1']."\">".$result['1']."</a></div></td><td width=83><div class=txt>" .$result['0']. " </div></td></tr>\n";
    50. $current .= "
    51. \$statistics['".$showskill."'][".$i2."] = '".$result['1']."|".$result['0']."';";
    52. $i2++;
    53. }
    54. $i--;
    55. }
    56.  
    57.  
    58. }
    59. }


    Powiedzcie mi, jak mogę odwołać się do zmiennej z xml'a by zrobić dodatkowy warunek w tym kodzie? Zmienna to "voc" i chciałbym żeby dodawało wpis tylko i wyłącznie jeżeli jest ona równa 0. Męczę ten temat już jakiś czas i wcale nie mam pomysłu w którym miejscu umieścić warunek oraz jak się do tej zmiennej odnieść. Z góry dziękuję.


  • Wyrażenie regularne działające w parserach online a w skrypcie już nie

    Witam,

    Pobieram stronę curlem i chce wyciągnąć z niej kilka danych napisałem wyrażenie regularne na parserach online działa wyciąga mi odpowiednie dane ale jak wrzucam tego preg_match_all do skryptu i wykonuje to nie zwraca mi wyników co może być nie tak?
    Za pewne to jakaś drobnostka której nie dostrzegam:
    1. $nazwa_kanalu = "CANAL+";
    2. $ch = curl_init();
    3. $do_strony = urlencode($nazwa_kanalu);
    4. $url = "https://pl.kingofsat.net/find.php?question=$do_strony";
    5. echo "<textarea>$url</textarea>";
    6. curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $url);
    7. curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
    8. curl_setopt($ch, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, false);
    9. $response = curl_exec($ch);
    10. echo "<textarea>$response</textarea>";
    11. curl_close($ch);
    12.  
    13.  
    14.  
    15.  
    16. $re = '/<table class="frq"><tr bgcolor="#[0-9a-zA-Z]*">\s*?<td class="pos" dir="ltr">([0-9]+\.?[0-9]?°[A-Z])<\/td>\s*?<td width="[0-9]+%"><img.*?><span class="nbc">[0-9]*<\/span><a class="bld">(.*)<\/a><\/td>\s*?<td.*?>([0-9]*\.?[0-9]*)<\/td><td.*?>([A-Z])<\/td><td.*?>.*?<\/td><td.*?>.*?<\/td><td.*?>.*?<\/td><td.*?>.*?<\/td><td.*?><a class="bld">([0-9]*)<\/a>\s<a class="bld">([0-9]*\/[0-9]*)<\/a><\/td><td.*?>.*?<\/td><td.*?>([0-9]+)<\/td><td.*?>([0-9]+)<\/td>\s*<td.*?>.*?<\/td>\s*<\/tr><\/table>\s*<div id=\"m[0-9]*\" style=\"visibility:visible; display:block;">([\s\d"[a-zA-Z0-9\W_\/\+\?\.]*?)(<div class="frqb"><\/div><\/div>|<\/div><div class="frqb"><\/div>)/mi';
    17. preg_match_all($re, $response, $matches, PREG_SET_ORDER, 0);
    18.  
    19.  
    20. var_dump($matches);


    Jak kopiuje z textarea zawartość i wrzucam np do
    https://regex101.com/
    To tutaj mi wyświetla bez problemu


  • [phonegap]jak pobierać zdalną treść

    Przyszła mi ochota nauczyć się czegoś nowego, ale nie za bardzo skomplikowanego.
    Chcę zrobić prostą aplikację na telefon, która będzie pobierać jakąś treść z mojego serwera. Na początek nic wielkiego.
    Aplikacja ma być zrobiona w html5 i jquerymobile. Po stronie serwera obsługą zajmie się php.
    No i aplikacja mniej więcej wygląda tak.
    1.  
    2. <!-- Start of first page: #one -->
    3. <div data-role="page" id="one">
    4.  
    5. <div data-role="header">
    6. <h1>Multi-page</h1>
    7. </div><!-- /header -->
    8.  
    9. <div role="main" class="ui-content">
    10. <h2>One</h2>
    11. <p>I have an <code>id</code> of "one" on my page container. I'm first in the source order so I'm shown when the page loads.</p>
    12. <h3>Show internal pages:</h3>
    13. <p><a href="#two" class="ui-btn ui-shadow ui-corner-all">Show page "two"</a></p>
    14. </div><!-- /content -->
    15.  
    16. <div data-role="footer" data-theme="a">
    17. <h4>Page Footer</h4>
    18. </div><!-- /footer -->
    19. </div><!-- /page one -->
    20.  
    21. <!-- Start of second page: #two -->
    22. <div data-role="page" id="two" data-theme="a">
    23.  
    24. <div data-role="header">
    25. <h1>Two</h1>
    26. </div><!-- /header -->
    27.  
    28. <div role="main" class="ui-content">
    29. <div id = "z">tu ma się wstawić tekst pobrany z internetu</div>
    30. <h2>Two</h2>
    31. <p><a href="#one" data-direction="reverse" class="ui-btn ui-shadow ui-corner-all ui-btn-b">Back to page "one"</a></p>
    32.  
    33. </div><!-- /content -->
    34.  
    35. <div data-role="footer">
    36. <h4>Page Footer</h4>
    37. </div><!-- /footer -->
    38. </div><!-- /page two -->
    39.  
    40. var zdalnyAdres = 'http://mójserwer.pl/';
    41.  
    42.  
    43. $(document).on('pagecontainershow', function(){
    44. var aktualnaStrona = $('body').pagecontainer('getActivePage').prop('id');
    45.  
    46. if (aktualnaStrona === 'two') {
    47. $.ajax({
    48. url: zdalnyAdres+ 'test.php',
    49. //data: {sessionid: sessionid},
    50. dataType: 'jsonp',
    51. success: function(json){
    52. console.log(json);
    53. alert(json.komunikat);
    54. $('#z').html(json.komunikat);
    55. },
    56. error: function(jqXHR, textStatus, ex) {
    57. alert(textStatus + "," + ex + "," + jqXHR.responseText);
    58. }
    59. });
    60. }
    61.  
    62. });
    63. </body>

    Na serwerze plik test.php jest taki:
    1. <?php
    2. $zwrotka = array('komunikat' => 'to jest pobierane z internetu'
    3. );
    4. echo $_GET['callback']. '('. json_encode($zwrotka, JSON_UNESCAPED_UNICODE | JSON_UNESCAPED_SLASHES). ')';
    5. ?>


    Całość działać ma tak: Aplikacja na telefonie się uruchamia i pokazuje się 'pierwsza strona', div o id="one", po kliknięciu w 'Show page two' pojawia się 'druga strona', div o id="two". To działa dobrze, bo o to dba jquerymobile. Natomiast nie działa mi moja część. Po otwarciu drugiej strony div id="two" ma być wysłane zapytanie ajaxem do zdalnego serwera o plik test.php. I treść zwrócona przez ten plik ma się wyświetlić w alercie i ma być wstawiona do div id = "z". Jak stronę odpalę w przeglądarce na komputerze (bezpośrednio plikiem idex.html albo przez http://localhost), to mi to wszystko działa pięknie. A jak spakuję do zipa i przepuszczę przez https://build.phonegap.com i zainstaluję na telefonie, to strony się zmieniają tak jak mają się zmieniać, ale coś zdalna treść się nie pobiera. Nie dostaję żadnego alerta, ani tego z success ani z error.
    Gdzie jest problem?


  • Tłumaczenie w bazie sql

    Witam,

    posiadam w bazie tłumaczenie informacji chce aby można było edytować dany komunikat, wszystko pięknie ale mi dubluje tak jak nie ma dublować to mój kod

    1. $result = dbquery($link,"SELECT ls.*, la.*, lj.* FROM ".$db_prefix."lang_setting ls
    2. INNER JOIN ".$db_prefix."lang la ON ls.id=la.expressionid
    3. LEFT JOIN ".$db_prefix."lang_jezyki lj ON lj.expressionId=ls.id
    4. WHERE id='".$_GET['id']."' AND numer='3' AND numerlg='3'");
    5. echo "<table class='table table-bordered table-striped'>";
    6. echo"<tr>";
    7. echo"<td>".$locale['05']."</td>";
    8. echo"<td>".$locale['06']."</td>";
    9. echo"</tr>";
    10. while ($datw = dbarray ($result)){
    11. echo"<tr>";
    12. echo"<td>".$datw['description']."</td>";
    13. echo"<td>".$datw['translation']."</td>";;
    14. }
    15. echo"</tr>";
    16. echo"</table>";
    17. }
    18.  


    A tu screen jak wygląda to teraz


    Powinno mi pokazać dwa zapytania z kategorii news oznaczona numerkiem 3 a pokazuje mi za pętlenie co jest zrobione źle w kodzie questionmark.gif


  • Webinary - ograniczony dostep do materiałów video

    Cześć wszystkim smile.gif Mam sklep internetowy w którym sprzedaje filmiki instruktarzowe niestety jest to zwykły hosting i na razie nie mam możliwości zakupu serwera dedykowanego.

    Założenia:
    - Klient kupuje czasowy (np na 7 dni) dostęp do filmiku [idzie wpis do bazy co kupił i kiedy kupił]
    - Filmiki będą się znajdować na zewnętrznej platformie (np youtube, vimeo itp)
    - Klient wchodzi na podstrone z zakupionego filmiku i ja sprawdzam czy ma do niego dostęp jak tak to za pomocą API youtube daje mu wjazd na konkretny prywatny filmik (filmik jest osadzony na stronie) zautoryzowany na moje konto.

    Pytanie czy coś takiego robiliście? Czy youtube będzie dobra platforma? Tzn ma opcje osadzania prywatnych filmików?


  • [PHP]composer require nic nie robi

    Kod
    $ composer diagnose
    Checking composer.json: OK
    Checking platform settings: OK
    Checking git settings: OK
    Checking http connectivity to packagist: OK
    Checking https connectivity to packagist: OK
    Checking github.com rate limit: OK
    Checking disk free space: OK
    Checking pubkeys:
    Tags Public Key Fingerprint: 57815B 4E5D42D0 84A14642
    Dev Public Key Fingerprint: 4AC457  AD90147D AFE50952
    OK
    Checking composer version: OK
    Composer version: 1.8.3
    PHP version: 7.1.5
    PHP binary path: C:\wamp64\bin\php\php7.1.5\php.exe


    pół dnia i nic:
    Kod
    Komputer MINGW64 /c/wamp64/www/notification (master)
    $ composer status
    ^C
    Komputer MINGW64 /c/wamp64/www/notification (master)
    $ composer require symfony/twig-bundle


  • [PHP]Zaznaczanie wybranych opcji w select/option w Twig

    Witam,
    Mam taki kod
    1. {% set selectedIdItems = "{{ pageTemplate.pageHeader.pageValue.comp1X }}"|split('|') %}
    2.  
    3.  
    4. <select name="comp1" id="comp1" multiple>
    5. <option value=""></option>
    6. {% for dataValue in pageTemplate.pageHeader.pageValue.categoryArray %}
    7. <option value="{{ dataValue.id }}">{{ dataValue.name }}</option>
    8. {% endfor %}
    9. </select>


    selectedIdItems w oryginalnej formie wygląda (przed split): |1|2|3

    W tablicy "selectedIdItems" mam zaznaczone options.

    Jak mogę połączyć to z moim selecteem ? (chciałbym dodać: selected="selected"do zaznaczonych opcji)?


    Próbowałem coś takiego:
    1. <select name="comp1" id="comp1" multiple>
    2. <option value=""></option>
    3. {% for dataValue in pageTemplate.pageHeader.pageValue.categoryArray %}
    4. <option {% if dataValue.id in selectedIdItems %} selected="selected" {% endif %} value="{{ dataValue.id }}">{{ dataValue.name }}</option>
    5. {% endfor %}
    6. </select>


    ale niestety nie działa sad.gif


  • jak w zmiennej php dać znak "\" ?

    jak w zmiennej php dać znak "\" ?


  • Oddaj swój głos na ten kanał





    Wybierz ocene